آموزش takeone
Pay as You Take
LPIC2-201
مدرک مدیریت سطح دوم لینوکس (LPIC2) یا Advanced Level Linux Certification دومین مدرک حرفه ای موسسه لینوکس حرفه محسوب می شود. برای دریافت این مدرک شرکت در دو آزمون ۲۰۱ و ۲۰۲ الزامی است که این دو آزمون ترتیب خاصی ندارند ولی برای دریافت مدرک LPIC2، می باید مدرک LPIC1 را نیز دارا باشید.
آزمون 201 به مباحث تخصصی تر مدیریت لینوکس میپردازد. برنامه ریزی ظرفیت، فرایند بوت شدن تا ورود به سیستم در لینوکس، کرنل لینوکس، ماژول هسته، مراحل کامپایل کردن کرنل، بهینه سازی هسته سیستم عامل (Kernel)، بهینه سازی لایه های اجرایی و سرویس ها، مدیریت پیشرفته دیسک (LVM و RAID)، پشتیبان گیری از سیستم، مدیریت سیستم ثبت گزارش (log)، تنظیمات شبکه و غیره از مباحث مطرح شده دراین آزمون می باشند. قابل ذکر است که برخی از سرفصل های مدرک LPIC-1 در آزمون 201 از LPIC-2 عینا تکرار شده اند.
اهم مطالبی که در آزمون 201 از مدرک LPIC-2 بررسی و ارائه می شوند عبارتند از: برنامه ریزی ظرفیت ، دستور netstat، کسب اطلاعات در مورد کاربران وارد شده به سیستم، دستور top، دستورهای free و vmstat برای نمایش میزان حافظه ، دستور ps، دستور lsof، کرنل لینوکس، ماژول هسته، مراحل کامپایل کردن، فرایند بوت شدن تا ورود به سیستم در لینوکس،دایرکتوری boot/ در لینوکس، سطوح اجرایی(Run Level)، فایل etc/inittab/ ، دستور service برای کنترل سرویسها، کنترل سرویسها و سطوح اجرایی ، دستگاه ها و سیستم فایل، Mount و UMount کردن سیستم فایل ، فایل fstab، فایل etc/mtab/، UUID، بررسی و تعمیر سیستم فایل با دستور fsck، ایجاد یک swap partition جدید، MBR و پشتیبان گیری از آن، مدیریت دستگاه ذخیره سازی پیشرفته، LVM و تنظیم آن در زمان نصب، پیکربندی LVM از خط فرمان، معرفی RAID های سطح 0،1،5 و RAID های 01 و 10 ، RAID سطح صفر یا Stripping، RAID سطح یک یا Mirroring، RAID سطح پنج یا Parity، RAID0+1 یا RAID01، RAID1+0 یا RAID10 ، استفاده از mdadm برای پیکربندی RAID، پیادهسازی RAID0، پیادهسازی RAID1، پیادهسازی RAID5، پیادهسازی RAID10، پیکربندی شبکه و ...